top of page

NLP COACHING

solutia ideala pentru tine

human-brain-neuroscience-neuroimaging-in

In ultima perioada acest termen este din ce in ce mai folosit si tot mai multa lume il pomeneste, insa eu imi doresc ca, in primul rand, fiecare client al meu sa inteleaga exact ce este NLP coaching-ul si cum ii poate fi de folos. Este bine de mentionat de la inceput ca NLP este, de fapt, o abreviere de la Neuro-Linguistic Programming si, cu toate ca ar putea parea un titlu extrem de complicat, lucrurile sunt de fapt extrem de simple. NLP-ul este sintagma despre care ai auzit, dar despre care nu stii foarte multe. Pentru asta sunt eu aici si imi doresc sa iti explic foarte clar ce inseamna NLP-ul si cum te poate ajuta acesta.

NLP-ul reprezinta studiul asupra modului in care functioneaza omul, intelegerea mecanismelor si folosirea in mod practic a acestora in viata de zi cu zi a omului, iar prin tehnicile corecte si prin ghidarea corecta de catre un profesionist acesta te poarte ajuta sa devii un om mai bun, mai stapan pe tine si perceptia despre propria viata se va imbunatati semnificativ.

 

De foarte multe ori, aud oameni care imi spun ca NLP nu este un proces adevarat si ca aceste lucru nu sunt posibile, insa ce trebuie sa stii este ca prin acest program veti lucra la toate aspectele importante din viata ta si ca vom face schimbari la mai toate nivelurile care te fac pe tine persoana care esti astazi.

Astfel, la nivel neurologic, NLP ne ajuta sa intelegem cum functioneaza mintea, cum gandim in general si cum gandim atunci cand ne dorim sa fim exponentiali in mediul in care traim. Cu alte cuvinte din acest punct de vedere prin NLP urmarim sa intelegem mecanismele mintii, felul in care functionam si felul in care ne raportam la cei din jur si la evenimentele din viata noastra.

 

Din punct de vedere lingvistic, NLP incerca sa descopere cum este util sa folosim limbajul pentru a crea incredere si pentru a putea gestiona starile noastre emotionale si a celor din jur. Este foarte important sa intelegem cum sa ne folosim de componenta lingvistica pentu ca, desi, ea nu este intotdeauna tot ceea ce avem in raport cu noi sau cu ceilalti, aceasta este totusi prezenta in viata noastra de zi cu zi. Trebuie sa invatam cum sa valorificam ceea ce avem cu totii si lucrurile de care ne putem folosi in acest sens. 

Programarea, si ultima componenta a NLP-ului se refera la felul in care noi ne ordonam actiunile, gandurile si cuvintele noastre in asa fel incat la final sa obtinem un rezultat exceptional. Fie ca este vorba despre un obiectiv pe termen lung, fie ca este vorba despre unul pe termen scurt, NLP-ul te poate ajuta sa-l indeplinesti prin disciplina, prin atentie si prin rabdare.

 

Cu alte cuvinte, NLP-ul este exact ceea ce ai nevoie atunci cand simti ca viata ta se destrama si ca lucrurile iau o intorsatura la care tu nu te-ai fi asteptat. Un proces complex si foarte greu de indeplinit de unul singur, insa in acest sens poti fi sigur ca eu voi fi alaturi de tine si te voi ajuta sa descoperi care sunt aspectele pe care poti sa le imbunatatesti, care sunt cele pe care trebuie neaparat sa le ai in vedere si cum trebuie sa gandesti pentru a fi sigur ca vei reusi sa-ti indeplinesti cat mai multe obiective.

Exista, desigur numeroase avantaje ale NLP-ului care cu siguranta te vor ajuta sa devii un om mai bun si o versiune mai buna a ta de care sa fii mandru in fiecare zi. Printre acestea este important sa stii ca acest program te va ajuta sa stabilesti legaturi intre propriile tale emotii si reusitele din viata ta. Astfel, iti vei putea identifica starile si vei reusi sa descifrezi ceea ce iti doresti si ceea ce trebuie sa faci. Totodata, NLP-ul te va ajuta sa-ti stabilesti obiective, scopuri, pe care pas cu pas doresti sa le indeplinesti.

  • Vei invata sa te valorizezi si sa te apreciez pentru reusitele tale si pentru capacitatile pe care le ai si vei invata sa explorezi capacitati ale tale pe care nici nu stiai ca le ai.

  • NLP-ul te va ajuta sa te descoperi sau redescoperi cu adevarat cine esti si care sunt punctele forte pe care ar trebui sa le valorifici mai mult.

Sunt aici pentru a te ajuta prin tehnici si metode inovative sa reusesti sa te dezvolti la toate nivelurile si sa iti stabilesti obiectivele care sunt cu adevarat importante pentru tine. Fiecare tehnica pe care o vom folosi in timpul sedintelor va fi potrivita si adaptata nevoilor tale, pentru a ne asigura ca in final vei obtine cele mai bune rezultate pentru tine si personalitatea ta.

bottom of page