top of page
Caută

Timpul pe care trebuie sa il iubim mai mult


Prezentul – timpul pe care trebuie sa

invatam sa-l iubim mai mult


„Nu am reusit sa trec peste despartirea de fostul meu iubit, ma gandesc mereu ca lucrurile ar fi trebuit sa mearga intre noi”; „Regret ca nu m-am inscris la alta facultate dupa terminarea liceului”; „Ma macina gandul ca lucrurile ar fi stat altfel daca as fi luat alta decizie in privinta locului de munca”; „Nu stiu ce se va alege de viitorul meu”; „Daca nu voi reusi sa-mi intemeiez o familie si voi fi singur pentru totdeauna?”. Aceasta sunt doar cateva dintre frazele pe care le aud cel mai des la cei care vin la sedintele de coaching si imi dau seama cat de important este sa constientizam ca traim in prezent si ca nu ar mai trebui sa ne lasam prada trecutului sau viitorului.


Trecut, prezent, viitor. Aceste trei timpuri cu care ne ciocnim inca de cand suntem mici, in clasele primare. Invatam lucurile de baza, stim ca trecutul este timpul pe care nu-l mai putem recupera, viitorul este cel in care vom ajunge la un moment dat si prezentul este cel in care traim acum, insa nu intelegem cat de important este sa invatam sa le distingem si in viata.


Regret, teama, anxietate si frica de necunoscut sunt doar cateva dintre cuvintele care ne vin imediat in minte atunci cand ne gandim la trecut sau viitor, insa daca cineva ne-ar cere sa spunem cateva cuvinte care sa descrie prezentul, am avea nevoie de cateva secunde in plus. Fiecare timp este asociat cu un sentiment, insa cand vorbim despre prezent acest lucru este mai greu pentru ca nu ne preocupa. Prezentul este trait si atat. Foarte multi dintre noi uita cat de important este sa ne putem bucura de el si ca trebuie constientizam ca nu ceea ce s-a intamplat ieri sau ce se va intampla maine conteaza, ci mai degraba ce facem si cum ne simtim astazi.


Este adevarat ca fiecare experienta prin care am trecut determina cine suntem azi si cine vom fi in viitor, insa nu trebuie ca ne lasam prada regretului. Este estential sa intelegem ca a trai in trecut inseamna a trai o viata in care nu poti deloc sa evoluezi, o viata in care esti prins, blocat intr-un moment pe care nu-l mai poti recupera.


Situatia este la fel si in cazul viitorului. Daca vei trai mereu cu grija zilei de maine, mereu in teama, anxietate, frica fata de ceea ce urmeaza, risti ca viata ta sa se transforme in propria ta capcana din care nu vei reusi niciodata sa scapi. Viata va trece pe langa tine si tu nici macar nu vei observa.


Te afli acum in momentul in care trebuie sa decizi daca vrei sa traiesti cu adevarat sau vrei doar sa treci prin viata incarcat de regret sau frica.


Meditatia este o tehnica pe care fiecare dintre noi o poate folosi pentru a fi mai constient de sine, de ceea ce i se intampla si de felul in care frunctioneaza viata noastra. In timpul sedintelor de coaching o folosesc pentru a-i ajuta pe clientii mei sa se focuseze pe prezent, pe ceea ce are acesta de oferit si pe eul lor de acum. Prin meditatie intelegem cat de important este sa apreciem ce avem acum in jurul nostru, fie ca vorbim despre oameni, fie ca vorbim despre momente.


Mereu am considerat ca meditatia este o solutie prin care oamenii pot invata mai multe despre viata lor din prezent. De ce? Pentru ca prin aceasta esti obligat sa te concentrezi pe ce ai acum, pe cine esti acum si pe felul in care ai putea evolua. Astfel, fiecare blocaj din trecut va fi uitat, iar viitorul nu va mai reprezenta un motiv de teama.


Ceea ce traim face parte din noi, iar noi trebuie sa acceptam si sa ne bucuram de fiecare moment in parte. Trebuie sa celebram viata si ce ne-a oferit pentru ca doar asa vom reusi sa invatam sa traim in prezent. In timpul sedintelor de coaching ma voi asigura ca nu vei trece prin procesul de meditatie de unul singur, voi fi alaturi de tine la fiecare pas si vom lucra folosind cele mai minunate momente din prezentul tau pentru a te ajuta sa treci peste trecutul care te tine in loc si viitorul care iti este necunoscut.43 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page